Closed Procedure

Unfortunately, this job vacancy procedure is closed.

The job offer and its original URL you are looking for is no longer valid, because the procedure is closed. So unfortunately, you cannot apply for this job. We kindly invite you to check the current recruitment procedures for vacant jobs.

Career Management

Call us at +31-70-3227630 or send an email to cv@courtesymasters.com should you need any assistance, also regarding to personal hospitality career management or consultancy.

Assistant Parkmanager (France)

Published by Mrs. Larissa Zwart at
Job vacancy Assistant Parkmanager (France) via CourtesyMasters

As knowledge of the Dutch language is required for this Assistent Parkmanager (La Provence | Côte d’Azur) position, further details are published in Dutch. Verliefd op La Provence? Is wonen en werken op 20 minuten afstand van la Côte d’Azur al jaren een droom van je? Ja en ja? …. Met de juiste management vaardigheden binnen het toerisme, de horeca of hospitality kunnen wij je droom waar maken. Als Assistent Parkmanager wordt er veel van je verwacht en fungeer je als rechterhand (en plaatsvervangend) van de parkmanager. Jouw afdelingen zijn in eerste instantie de horeca, de animatie en de beveiliging. Veel van je aandacht gaat naar het verder professionaliseren van de afdelingen, verhogen van de omzet en de gasttevredenheid, invoeren van standaarden, het trainen van medewerkers en zorgen voor een goede uitvoering en naleving van de processen. Je bent een spin in het web, organisatorisch sterk en een geweldige gastheer -vrouw voor zowel veel Franse als Nederlandse gasten.

Job Description

  • Samen met de parkmanager ben je het gezicht van de camping, het aanspreekpunt voor de gasten.( in het hoogseizoen circa 1900 mensen)
  • Je zorgt voor een optimale gastbeleving en weet op een creatieve en ondernemende wijze invulling te geven aan de wensen van de gasten.
  • Afhankelijk van je achtergrond en specialisme geef je leiding aan circa drie afdelingen, in eerste instantie de horeca, de animatie en de beveiliging.
  • Je hebt ervaring in het implementeren van processen, trainen van medewerkers en upgraden van de service standaarden.
  • Actief meewerken en zorgen voor een prettige en positieve werksfeer is vanzelfsprekend voor je.
  • Daarnaast zul je actief deelnemen en/of leidinggeven aan management-vergaderingen.
  • Je hebt oog voor veiligheid, waarborgt een optimale bedrijfsvoering door focus op efficiency, productiviteit en kwaliteit tegenover de opbrengsten en de kosten.

Comments are closed.

 
 
Top