Closed Procedure

Unfortunately, this job vacancy procedure is closed.

The job offer and its original URL you are looking for is no longer valid, because the procedure is closed. So unfortunately, you cannot apply for this job. We kindly invite you to check the current recruitment procedures for vacant jobs.

Career Management

Call us at +31-70-3227630 or send an email to cv@courtesymasters.com should you need any assistance, also regarding to personal hospitality career management or consultancy.

Head Chef (Corporate)

Published by Mrs. Larissa Zwart at
Job Head Chef via CourtesyMasters

Due to the fact this position requires extensive knowledge of the Dutch language, further details are posted in Dutch. Voor een groeiende horecaonderneming met meerdere concepten verspreid over Noord-Brabant en Gelderland hebben wij een inspirerende functie voor een Executive Chef, ook wel Corporate Head Chef. In deze nieuwe functie ben jij eindverantwoordelijk voor het aansturen van de chefkoks in 4 restaurants, het ontwikkelen van nieuwe food concepten, menukaarten en gerechten, bewaking van kwaliteit, de financiële marges inclusief inkoop, opleiden, begeleiden en aanname van nieuwe keukenmedewerkers. Jij bent een echte foody die vanzelfsprekend op de hoogte is van innovatieve culinaire concepten. Zelf sta je niet meer dagelijks achter de kachel maar als het nodig is spring je natuurlijk wel even bij.

Job Description

Jij bent eindverantwoordelijk voor alles op het gebied van eten binnen de 4 restaurants, denk hierbij aan de lunch, borrel en uiteraard diner. In de keukens staan prachtige Josper Grills waarmee overheerlijke vleesgerechten bereid worden van hoge kwaliteit. Je begint vandaag op kantoor, checkt de inkoop en productiviteitscijfers van gisteren van de verschillende restaurants, ziet dat alles in orde is en vervolgens besluit je in de auto te stappen om even mee te kijken in één van de restaurants. Recent heb je daar twee nieuwe medewerkers aangenomen en je wil hun nog wat zaken uitleggen, met hun praten om te vernemen hoe de eerste dagen waren en te inventariseren welke trainingsbehoefte zij hebben. Terwijl je in de auto zit ben je druk aan het bellen met verschillende leveranciers over alle ingrediënten voor de nieuwe menukaart die je hebt gemaakt na je bezoek aan verschillende Europese steden. Je leveranciers bevestigen dat zij aanstaande woensdag alle ingrediënten meesturen met de reguliere bestellingen zodat jij donderdag met alle chefs kan gaan proefkoken. In het restaurant aangekomen geef je de nieuwe medewerkers instructies over de Josper Grill, spreek je vast wat gerechten door met de chef voor het proefkoken en word je gebeld door de chef van een ander restaurant met betrekking tot zijn marges en inkoop. Aansluitend doe je nog een rondje door de keuken, koelingen en opslag om te kijken of er nog bepaalde zaken jouw aandacht of die van de technische dienst nodig hebben. Aan het einde van de middag rij je door naar weer een ander restaurant om daar ’s avonds even een paar uur meer te draaien in de keuken omdat er een zieke is en er twee mensen op vakantie zijn. Tegelijkertijd kan je goed zien dat men scherp op de HACCP is en dat de gerechten op dezelfde wijze de keuken uitgaan als bij het restaurant waar je tijdens de lunch was. Voldaan rij je ’s avonds naar huis in de wetenschap dat alles strak staat en dat men goed voorbereid is op de drukte in elk restaurant.

Wat wij in jou zoeken

Jij bent de Executive Chef verantwoordelijk voor eten. Door jouw eerdere ervaring weet je als geen ander wat er voor nodig is om een goede keukenoperatie te leiden, de juiste mensen op de juiste plek te zetten, maak je scherpe inkoopafspraken, let je op de productiviteit en zorg je voor eenduidigheid in de presentatie van alle gerechten. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor:

  • De kwaliteit in elk restaurant. Waarborgen van constante kwaliteit, eenduidigheid, oplossen van problemen en uiteraard waarborgen van HACCP eisen
  • Constant monitoren van alle gerechten, verkoop en waar nodig aanpassen
  • Bijhouden van de kosten, onderhandelingen met leveranciers, controle van de inkoop per restaurant, derving en eigen verbruik
  • Administratieve taken zoals inkoop, hygiëne, allergenen, wekelijkse agenda, Bureau de Witt rapportages, opstart- & afsluitlijsten, Mice en Place lijsten, temperatuurlijsten en derving
  • Personeelsbeleid, sollicitatieprocedures, aanname, begeleiding en opleiding van (nieuwe) medewerkers
  • Zorgdragen recepturen, apparatuur en alle benodigdheden dat elke medewerker zijn werk kan doen
  • Productontwikkeling en verbetering en ontwikkeling van nieuwe gerechten en menukaarten

Comments are closed.

 
 
Top