Bilderberg Hotels

BilderbergBilderberg Hotels.

Bilderberg is een Nederlandse hotelonderneming met een meer dan 100 jaar oude geschiedenis. Bilderberg beschikt over 19 hotels in het vier- en vijfsterrensegment, 221 vergaderruimten en 1.869 hotelkamers. Over het boekjaar 2008 (het beste jaar ooit in de geschiedenis van Bilderberg) werd een omzet behaald van € 109,8 miljoen. Bij Bilderberg werken ruim 1.400 mensen.

Bilderberg is actief op zowel de leisure- als de zakelijke markt. Van de 19 hotels zijn er acht vergaderhotels op unieke locaties, vijf zijn luxe meeting hotels, vier stadshotels en twee niche stadshotels. Bekende hotels van de groep zijn onder andere Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, Grand Hotel Wientjes in Zwolle, Hotel De Bilderberg in Oosterbeek en het Parkhotel in Rotterdam. Daarnaast maakt een aantal toonaangevende restaurants, waaronder De Kersentuin in Amsterdam en de Kromme Dissel in Heelsum, onderdeel uit van de portfolio. Hotel Crowne Plaza Maastricht is eigendom van de groep en wordt door haar gemanaged. Bekijk onze promofilm.

Classic turnaround

Sinds september 2004 is Bilderberg onderdeel van het onroerend goed consortium van zakenbank Goldman Sachs en hotelmanagement onderneming Westmont Hospitality Group. Na deze overname werd een ‘classic turnaround’ ingezet met een nieuwe corporate identity, nieuwe positionering en een nieuwe managementcultuur. In de afgelopen vijf jaar werd ruim € 50 miljoen geïnvesteerd in een grondige renovatie van de hotels en restaurants. In het eerste kwartaal van 2009 werd Château Holtmühle compleet gerenoveerd, na aankoop van het onroerend goed in november 2008. In september 2009 werd de bouw van een nieuw restaurant en een multifunctionele conferentieruimte van 400 m2 Kasteel Vaalsbroek afgerond.

Uniek

De luxe en bijzondere Bilderberg hotels bevinden zich op de mooiste locaties van Nederland. Bilderberg heeft als doel om het nummer 1 hotelmerk in Nederland in het leisure en vergadersegment te zijn en heeft een unieke zakelijke propositie die zich onderscheidt van de directe concurrenten. Dit onderscheid kenmerkt zich door elegantie, competentie en de traditionele maar toch innovatieve Nederlandse aard van het bedrijf. Om dit doel te bereiken gebruikt de groep allerlei tools voor excellent hotel management zoals performance management, sales & marketing, HRM en property management.

Naamsbekendheid

Bilderberg heeft een bewezen track record in de markt van bijeenkomsten. Het merkenonderzoek (april 2009) van Foodstep, uitgevoerd onder Nederlandse boekers & beslissers betreffende zakelijke bijeenkomsten, laat zien dat Bilderberg 99% naamsbekendheid heeft in de Nederlandse zakelijke markt, dat 59% positief is over het merk en 24% als 1ste voorkeur het merk Bilderberg heeft. Hiermee eindigt Bilderberg als nummer 1 in de Nederlandse zakelijke markt.

Persoonlijk

Persoonlijke benadering en service staan bij Bilderberg centraal. De kerngedachte hierbij is ‘een genietende gast is de kroon op mijn werk’. Bilderberg heeft 10 Bilderberg Kroonwaarden opgesteld, die de leidraad vormen voor alle medewerkers in de benadering naar onze gasten. Medewerkers zijn flexibel richting de gast, luisteren actief, tonen initiatief en doen met veel plezier en enthousiasme hun werk.

www.bilderberg.nl